torsdag den 17. marts 2011

Lysets magt, mørkets kraft

* ..... 'Men han er i sikkerhed nu og ikke længere sammen med disse mennesker', protesterede Meggie.
- 'Nej', råbte Dr. Gold skarpt. 'Han vil aldrig være i sikkerhed, så længe hans hjerne tror på det, de har lært ham. Jeg er mere bekymret over voldtægten mod hans hjerne end voldtægten mod hans krop. Det er frygt, der har bundet knude på hans tunge'.
- 'Så må vi omskole ham og omgive ham med kærlighed'.
Maggie prøvede at stykke det hele sammen.
- 'Nu begynder du at forstå', sagde Gertrude.
Meggie tog sig god tid til at sammenfatte, hvad hun havde lært: 'Adam er blevet godt og grundigt overbevist om én historie. Historien om det Onde, der besejrer det Gode. P.g.a. det der skete, det de gjorde mod ham, er han frygteligt bange. Hans opfattelse af selvet er blevet kompromitteret, kontamineret. Han tror på deres sataniske lære. Og vi kender ikke detaljerne i kidnappernes historie eller de nærmere detaljer omkring Adams oplevelser. Det kan kun han fortælle os om'.
Gertrudes ansigt blev blidere. 'Man kan ikke bare holde én historie op mod en anden uden at kende Adams oplevelser. Der er altid fælder, når man vandrer omkring i et ukendt landskab'.
'Og han er nødt til at beskrive den forfærdelige uge; hvad der skete dag for dag'
, fortsatte Meggie. 'Det vil blive meget svært for ham, ikke sandt?'.
Gertrude nikkede. Medlidenhed betonede hendes ord: 'Han er nødt til at fortælle os om smerten, terroren og hans skyldfølelse. Satanisterne benytter sig af ét af de ældste kneb i verden – at involvere folk i offerceremonierne, hvorved de bliver gjort til medskyldige i gerningen og ved at overbevise dem om, at det onde i virkeligheden er til alles bedste. De vender op og ned på logik. Godt er slemt og slemt er godt' *

Tekstuddrag; Lysets magt, mørkets kraft © Priscilla Cogan

Ingen kommentarer: